Građevinarstvo | Arhitektura | Konkursi | Građevinske firme | Građevinske mašine
Glavni meni
Početna strana

Novosti
Graditeljske obuke
Konkursi i tenderi
Događaji
Časopisi
Knjige
Zakoni i propisi
Građevinske firme
Softver
Građevinske mašine

Pretraga
Prijatelji
Kontaktirajte nas
Marketing
Događaji
 Zoom UE
O nama
YU Build je firma koja se bavi pružanjem konsultantskih usluga u oblasti građevinarstva za uspešnu realizaciju projekta od prve ideje do završetka gradnje.
YU Build tim
 
  YU Build Više o nama...  
Ponuda poslova
Želite da radite u struci?

Pogledajte ponudu svih poslova u arhitekturi i građevinarstvu.

Najnoviji poslovi:
Prijatelji

Građevinarstvo

Završeno uređenje parka Jelovac

Sreda, 16. april 2008.
Građevinarstvo

Park Jelovac u Gornjem gradu u Zemunu, posle obnove koja je trajala od prošlog septembra,biće danas u 13 časova svečano otvoren. To je sada uređen park sa dečjim igralištima, terenima za mali fudbal, odbojku i košarku, mestima za odmor ispod čempresa i betonskim stazama.

Google!Facebook!Twitter!LinkedIn!

– Jedva sam čekala da prostor bude završen. Pošto sam se pre tri meseca porodila, sada koristim svaki slobodan trenutak da sa bebom izađem u šetnju. Mislim i da su se i deca iz okolnih zgrada obradovala, jer je park u svako doba dana prepun dečaka i devojčica. Nadam se samo da će i rasveta biti urađena – kaže Nada Marđokić.

Problem oko osvetljenja ovog parkovskog prostora traje već duže vreme. Molbu da se prostor osvetli pisali su i nadležni u obližnjoj školi, ali i građani.

– Park je sada zaista predivan, ali nema osvetljenja. Pokušavamo poslednjih pet godina da rešimo taj problem, ali bez rezultata. Pisali smo i opštini i Elektrodistribuciji i komunalnom preduzeću, ali uzalud – dodaje Gordana Jovanović.

Prema rečima Radovana Draškića, generalnog direktora „Zelenila”, ovo preduzeće je svoj deo posla obavilo, osim što su uređene zelene površine, ostavljena su mesta predviđena za rasvetu, a i zahtev za osvetljenje predat je drugim institucijama.

– Počeli smo da prikupljamo papirologiju za izradu projekta rasvete. Posle toga ovaj plan se stavlja u takozvanu proceduru koja je ipak nešto komplikovanija. Tek kada se taj projekat pregleda i odobri može da se uradi osvetljenje parka. To je posao koji traje duže, i do dve godine – objašnjava Jelena Jevtović-Karamata, direktor uprave za energetiku.

Grad je u obnovu parka uložio oko 27.000.000 dinara, a obnovljeno je oko 7.000 kvadratnih metara.

– Posadili smo oko 6.000 kvadratnih metara trave, postavili 1.500 kvadratnih metara asfalta, specijalnu gumu ispod dečjih rekvizita i 35 novih klupa tipa „zemun”. Uredili smo i rampe za osobe sa invaliditetom i obnovili sadnice, posadivši oko 200 komada novih lišćara i četinara – rekao je Zoran Veljković, rukovodilac na gradilištu Jelovac.

Izvor: Politika


Preporučene knjige:

Crvena knjiga, Uslovi ugovora za gra?evinske radove, izdanje iz 1999 godine, Conditions of contract for constructionCrvena knjiga, Uslovi ugovora za građevinske radove

Cena: 6700 dinara
Vodovod i kanalizacija zgrada

Cena: 1100 dinara
Sledeći članak   Prethodni članak

Poslednjih 5 vesti iz kategorije Građevinarstvo:
Vesti iz YU Builda
YU Build Newsletter
Želite da budete informisani?
Pristupite mejling listi na kojoj ćete jednom nedeljno pratiti najzanimljivije vesti iz oblasti građevinarstva i arhitekture.

 
Kupite stručne knjige
Posebno izdvajamo
Usluge koje nudimo

Od nedavno YU Build može da Vam ponudi uslugu uporedne analize idejnih rešenja koja doprinosi maksimiziranju profita i minimiziranju nepotrebnih troškova na projektu.

Pogledajte na konkretnom projektu kolike uštede su moguće evaluacijom idejnog rešenja i izradom kontrolnog projekta.

Kategorije